En sida som är avsedd för bidrag från läsare av hemsidan. Vill du som privatperson köpa, sälja eller byta något, sätt in gratisannonsen här.


Har du synpunkter om Gävle, Sätra, Tickselbo osv. skriv till E-postadressen nedan och berätta.


Om du bor i ett annat 65/70+ hus, någånstans i Sverige, så vore det kul om du delade med dig av dina erfarenheter av denna boendeform, mejla  till oss och berätta.

Vill du läsa

insända

berättelser

och minnen?

Klicka på pilen, och bläddra sedan med hjälp av pilarna.

Insänt

Hur länge lyser en LED-lampa?


Dagens LED-lampor sägs som mest kunna ha en bränntid om

50 000 timmar. En gammal glödlampa lyser omkr. 2000 timmar.


I mitt fönster på plan 2 (närmast gaveln som vetter mot Centrum) lyser en LED-lampa med effekten 3 W och med en lyskraft motsvarande en glödlampa på 25 W. På förpackningen uppges brinntiden till 25 000 timmar, eller knappt tre år.


Jag beslöt att testa detta och tände lampan den 12 september 2016. Den har lyst oavbrutet sedan dess. Energiförbrukningen motsvarar en kostnad av ca. 25 kronor per år. Tom.april månad 2019 har den lyst 22344 timmar (ev. strömavbrott ej medräknade)..  Om lampan håller vad den lovar kommer den att slockna tidigast någon gång under hösten 2019.


/Bernhard

Annonser

VÄRDERINGAR AV SAMLAROBJEKT


Tickselbor!


Frimärken: Då min hobby är frimärken har jag under åren fått förtroendet att se över samlingar för att bedöma om de har något ekonomiskt värde. Kanske sitter du på en liten förmögenhet?


Vykort: Vykort har blivit ett populärt samlarobjekt. Varför inte kolla vad du kan ha i dina gömmor?

 

Mynt: Även mynt är populära samlarobjekt, och här har jag pålitliga vänner som har stor kunskap på detta område, och jag förmedlar deras värderingar till dig.


Värderingarna görs helt kostnadsfritt, och jag kan, om så önskas, även förmedla försäljningar av objekten.


Bert O


Jag bor på 5 tr. i 16 E och kan även

anträffas på tel. 070-27 499 72


             Klicka för att läsa texten >>