Tryck på End-knappen på tangentbordet för att komma till slutet av sidan

Nyårsmingel 2016-2017

Mitt på nyårsaftonens förmiddag hade vi lite mingel för oss i vardagsrummet. Gemytet var stort, och det serverades cider samt läckra små snittar därtill. Bosse Lindberg gjorde ett bejublat framträdande då han reciterade  Tennysons Nyårsklockan, och hans stämma stod inte långt efter Anders de Wahls!

Februari

Vardagsrummet möblerades om. I efterhand kan sägas att en ny epok inleddes i lokalens besöksvanor.

Italiensk lunch (Klicka på bilderna för att förstora dem!)

Trivselvärdarna bjöd upp till italiensk lunch.  Ett önskemål om gemensam lunch kom från en hyresgäst.  Man bestämde då att laga mat, från någon del av världen, varje månad. 24 hyresgäster deltog i lunchen.

Mars

Utsikt från femte våningen 2017-03-02  (Observera det obefintliga snötäcket!)

Föredrag med ljusbilder


På lördagen den 11 mars framträdde Bert O Bergström med en visning av bilder ur sin samling av vykort från det Gävle som en gång var. Det blev en mycket intressant visning som gav upphov till livliga diskussioner kring bilderna. På sina håll visade det sig att kunskaperna om det gamla Gävle var mycket stora. Vi som inte är infödda gävlebor fick faktiskt lära oss en hel del. Ett tjugotal personer deltog i mötet som varade i en och en halv timma.


Bert önskas välkommen åter med  flera vykortsbilder!

Fredagsfika (modell Tickselbo)

Nöjda fikagäster

Konditorn själv

Fredagsfikat samlade ovanligt många besökare denna dag. Carina hade slagit på stort och bjöd på hembakade "dammsugare". Vi fick smaka på dammsugare som de verkligen ska smaka, och motsvarande bakverk som säljs på ICA kan slänga sig i väggen!

Lunch (modell USA)

Kökspersonalen, maten som serverades och några av de förväntansfulla gästera.


Onsdagen den 15 mars bjöds vi på en amerikainspirerad lunch. Carina och Annika hade förenat sina krafter för att skapa en god måltid, samtidigt som man modifierat receptet något för att skapa en mer hälsosam maträtt än den som McDonald's erbjuder sina gäster.

April

Med denna läckra ägg och ansjovis-smörgås, tillagad av Carina och Gun samt serverad av Carina, inledde Lars-Åke Forsström och Kerstin Karlsson bland många andra påskfirandet långfredagen 2017.

Månadens speciallunch: Thai

Sköna damer i skön miljö. Bilden är ihopmixad av Bernhard

Hockeyns grand old man


I vimlet på match 4 fanns Gösta Johansson, sedan gammalt en trogen Brynäsanhängare. Men det hjälpte inte denna gång, HV71 vann matchen med 6-4.


HV71  tog slutligen guldet, och Brynäs fick nöja sig med silvret denna gång.

.


Foto: Annika Snäll  >>

Brynässupporters                     

Foto: Bert O. Bergström

Tidigt valborgsfirande

Denna bild på några lunchdeltagare är insänd till vår E-postadress (info@tickselbo.se) av Märta och Lars-Åke Forsström.

Maj

Bert O. Bergströms vykortsbilder, som tidigare visats i Tickselbo, visades på fredagen på Sätra Bibliotek med benägen hjälp av bibliotekarien Sara Hagström. Det var ett tjugotal intresserade personer som bänkade sig framför bildskärmen.

Bert föreläser på biblioteket i Sätra

Våffelkafé i det fria

En solig aprildag, tyvärr med kylslaga vindar, lockade ut oss i vårsolens sken.

Flygfoto: Bernhard Johansson

Trivselvärdar på vift

Våra trivselvärdar har varit på studiebesök hos det allmännyttiga bostadsföretaget ÖBO i Örebro. Carinas lag vann första pris i en bouleturnering och fick guldmedalj. Om lagkamraten vet vi endast att hon kom från Ängelholm.

Vårfesten den 31 maj 2017

Med hjälp av intäkter från ABF för studiecirklar och kulturella aktiviteter ställde vi till med en vårfest. Det bjöds på välkomstdrink, grillat, med en utsökt fransk potatissallad, grönsaker med en mycket god dressing och till kaffet en prinsesstårta.


Det blev en rekordfest med inte mindre än trettioåtta deltagare, vilket är drygt hälften av de boende i Tickselbo. Som grädde på moset framträdde trubaduren Valle med sångunderhållning av högsta klass.

Bosse Lindberg framför gästernas tack till personalen och Valle.

Juni

Sommaren är här!

Efter det att vi kunnat sitta ute två fredagar i rad och inta vårt fredagsfika, vågar vi påstå att nu är det verkligen sommar igen!

Foto: Annika Snäll

Nationaldagen avfirades på uteplatsen med kaffe samt kladdkaka och vispgrädde. Det var Annika som hade ordnat detta till allas stora belåtenhet. Vädret var lite tveksamt, men vi klarade oss undan regnskurar och luften var mild och behaglig.

 

Foton: Annika/Bernhard

Nationaldagen

Augusti

Utflykt till Sätra ängar

Surströmmingsfesten

September

Bouleturnering med Träffpunkterna 59:an och Kaplansgatan

VI TRIVS I TICKSELBO

På bilderna här till vänster syns några av dem som verkligen trivs i Tickselbo om som inte skulle kunna tänka sig att flytta härifrån.


Några fördelar som har nämnts är


  • "Trivseln"


  • "Nära till naturen"


  • "Nära till butiker och service, såsom hälsocentral, tandläkare och apotek"


  • "Fin atmosfär, trevliga grannar"


  • "Många gemensamma arrangemang, t.ex. underhållning, film, korvgrillning, utflykter"


  • "Fantastiska trivselvärdar som fixar det mesta"


  • "Stor skillnad mot vanliga hyreshus"


Tickselbo

        i våra

Tryck på Home-knappen på tangentbordet för att komma till toppen av sidan